Založ si blog

Doprava v Košiciach

Doprava v Košiciach

Už nejaký čas trvá mediálna a nielen tá kritika na systém dopravy v Košiciach. Akčným buditeľom sa stala statická doprava. Spustenie projektu spoplatnenia parkovania v širšom centre mesta bolo podľa mňa nielen netaktické, ale aj nepripravené a povedzme to rovno diletantské.

Ja chápem, že mesto sa nafúknuť nedá a môžeme riešiť veci v rámci možností, ale ruku na srdce čo radní mesta pre to urobili?

Kritika je adresná a na mieste je otázka: je na magistráte aspoň jeden človek – dopravný inžinier? Podľa reality nie je a aj preto mesto ťahá za kratší koniec. Nehnevajte sa , ale napr. na mediálny odbor peniaze máte, no na odborníka už nezvýšilo!

Pravda je taká, že mesto malo interesantne zvládnutý systém MHD a všetci odborníci z vonka nám ho závideli a jednohlasne radili – uchovajte si ho! Lenže my sme skĺzli do tých istých chýb ako vonku. Nie sú cestujúci upravíme grafikon – a cesta do pekla sa vystlala.

Ja plne chápem, že mesto hľadá peniaze do dopravy kde sa len dá a jedným zo zdrojov je statická doprava – parkovanie. Ale ten spôsob!

Ak môžem poradiť nech sa mesto vráti k starej múdrosti a použije nič viac, nič menej ako sedliacky rozum.

Výstavba nových električkových tratí v dnešných podmienkach nič nevyrieši. A keďže integrovaný systém mesto s VÚC úspešne pochovali treba hľadať iné riešenia. A to rýchlo, lebo v tomto prípade nejde už len o vypaľovačku na parkovaní.

 

Integrovanie dopravy v Bratislave

25.04.2017

Vlaky cez Bratislavu – je to dobrá správa pre tých čo v tomto meste bývajú! A ak sa navyše nielen využijú terajšie možnosti ale dôjde aj k ďalším aktivitám tak to môže byť ešte lepšie. A to pre všetkých: dopravcov, mesto, turistov a predovšetkým pre trvalo žijúcich. Len dúfam, že to neskončí ako v Košiciach, kde sa to roky “ hnietlo“, aby sa to [...]

Kam my a EÚ spejeme?

07.04.2017

Ráno som dostal e-mail, ktorý ma rozosmial ale iba nakrátko, aby ma potom donútil k zamysleniu. Veď posúďte: Pytagorova veta má 24 slov, Otčenáš – 66 slov, Archimedov zákon – 67 slov, Desatoro – 179 slov, deklarácia nezávislosti USA – 1300 slov, Ústava USA komplet(našu som nespočítal) – 7818 slov a vyhláška EU o predaji kapusty – 26 911 [...]

O pokrytectve

27.02.2017

Cez víkend ma zaujal revolučný výrok hlavy katolíckej cirkvi – lepšie je byť poriadnym ateistom ako pokryteckým kresťanom! Veľké slová a zaťali do živého. Mňa teda určite. Uvedomil som si ako pokrytecky žijem. Slovník vysvetľuje slovo pokrytec: človek ktorý sa pretvaruje, robí sa naoko lepším, než je v skutočnosti, falošný človek, farizej. Vo všetkých [...]

ucla

USA: Na univerzite UCLA zadržali najmenej 200 propalestínskych demonštrantov

02.05.2024 22:22

Polícia zlikvidovala barikády a začala vypratávať tábor demonštrantov.

trump

Ďalší útok na Kapitol? Výsledky volieb uznám, len ak budú čestné, uviedol Trump

02.05.2024 21:52

Podobné slová použil aj v rokoch 2016 a 2020.

Miloš Vučevič

Smer Moskva. Srbský parlament potvrdil novú vládu, na niektorých ministrov sú uvalené sankcie

02.05.2024 21:19

Vučevičovu vládu po búrlivej dvojdňovej rozprave podporilo 152 z 250 poslancov.

SR Bratislava PS protivládny protest BAX

Proti zásahom do RTVS a druhého piliera protestovali v Bratislave tisíce ľudí

02.05.2024 20:17, aktualizované: 21:30

Protest zorganizovalo len opozičné hnutie Progresívne Slovensko.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 13530x
Priemerná čítanosť článkov: 2255x

Autor blogu

Kategórie