ÚRSO je iba prvým v rade

8. februára 2017, stevo, Nezaradené

 

Každý kto podrobnejšie sleduje slovenskú politiku si zrejme s určitým zadivením uvedomí, že v pokrievka tlakovom hrnci nezvláda udržať tlak – začína unikať para a dejú sa veci!

Po voľbách sme všetci skúmali či sme štandardná krajina, keďže máme v parlamente „osobitú“ politickú stranu. Politici nás tým už pomaly rok masírujú, jedna odpoveď však doteraz neprišla – ako je možné, že MV SR takúto stranu zaregistrovalo?

Ale Slovensko ani po 27 rokoch asi nie je štandardnou krajinou v zmysle západného nazerania. Teraz sa ukazujú veci a vďaka ním aj úbohá úloha politikov, ktorí rozpredali štát a na ľudí naviazali len balvany povinností. Kam sa len pozriete nikde bežný človek nemá zastanie – súdy a sudcovia: mám dojem, že sami prví pohŕdajú právnym systémom; policajti: pozrite sa na ulice, na stanice – kde sú? Kto zažil, že vás pri zistení priestupku upozornili alebo poučili bez toho, aby vás nezinkasovali?; štátna byrokracia: prebujnená, ministerstvá praskajú vo švíkoch, pretože po chodbách sa preháňajú vyvolení ako moj za moju. Pritom v reálnom výkone je ich pre zmenu málo a zle platených.

Teraz letí hit s ÚRSO, koľko však takých „nezávislých“ úradov vlády doteraz vyrobili? A ako naozaj reálne fungujú? Sú naozaj na osoh, alebo iba vyciciavajú peniaze a sú v podstate drahou hračkou, pretože…

Bezbrehým, vôbec nerozmýšľajúc akceptovaním všetkého čo nám sem EÚ došmarí dokorenením ešte vlastnými záujmami úradníkov, záujmových skupín sa z viacerých takýchto „úradov“ stávajú akurát tak odložne pre vyvolených.

Kauza energií by mala spustiť mega očisťujúci proces v celom priereze štátnej správy nech je už konečne reálna k počtu Slovákov, rozlohe krajiny a k potrebám CHRÁNIŤ záujmy ľudí, ich bezpečnosti!

Bude mať k tomu dnešná politická garnitúra odvahu? Odvahu aspoň začať? Alebo to skončí obligátne vztýčeným prstom.